Voeding en inspanning

01 juni 2014

Voldoende en vooral de juiste voeding is van groot belang voor het leveren en volhouden van inspanning. Het is bekend dat het prestatievermogen daalt door ondervoeding of een slecht voedingspatroon. Dat geldt niet alleen bij sportprestaties, maar ook bij inspanning door ouderen of cachextische of laagbelastbare patiënten. Een koolhydraatrijke voeding voor, tijdens en na inspanning is belangrijk om het prestatieniveau op peil te brengen en te houden en om optimaal te herstellen. Daarnaast is het belangrijk om het vochtverlies zo snel mogelijk te compenseren met eenzelfde inname aan extra vocht. Deze kennis is interessant voor de fysiotherapeut werkzaam in de sportgezondheidszorg én voor de fysiotherapeut die werkt met bijvoorbeeld ouderen of met cachextische of laagbelastbare patiënten.

Leerdoelen

Na het bestuderen van deze collectie:

  • wat een geschikt dieet is voor een wedstrijd
  • welke voeding tijdens inspanning de prestatie verbetert
  • welke voeding na de training belangrijk is voor het herstel

Informatie over deze collectie

Publicatiedatum 01 juni 2014
Duur
1 uur

Accreditatie

Status
Niet gestart

Aan de slag

Abonneer op Physios

Neem nu een abonnement op Physios om toegang tot deze nascholing te krijgen.

In deze collectie

E-learning met toets

Voeding en inspanning

Auteur
dr. T. (Tim) Takken
Niet gestart
1 uur
Artikel

Voeding en inspanning

Auteur
dr. T. (Tim) Takken
Niet gestart